Mesenaatti
1h 11min
11,00 €
 
Mesenaatti
 

Kuka oli Sara Hildén? Tampereelta? Ehkä taiteilija? Vai taiteenkeräilijä? Tamperelaiset saattavat muistaa, muu Suomi liittää hänen nimensä ehkä Sara Hildénin taidemuseoon eikä tiedä juurikaan muuta.

Dokumenttielokuva Mesenaatti kertoo Sara Hildénin tarinan kaunistelematta. Elokuva on myös kuvaus eräästä avioliitosta, sen onnellisista hetkistä, mutta myös alkoholismista, erosta ja eron seurauksista. Elokuvan kehyksenä on Sara Hildénin kirjoittama kirje hovioikeudelle, jossa hän omin sanoin kuvaa elämäänsä Enrothin kanssa. Kirje avaa heidän yhteiselämäänsä, ja salaperäistä Sara Hildéniä ihmisenä. Hänelle rakastaminen ja omistaminen näyttivät olleen lähellä toisiaan.

Elokuvassa on runsaasti harvinaista arkistomateriaalia. Mesenaatti on myös kiinnostava katsaus 1960-ja 70-luvun taidemaailmaan, jossa tapahtui paljon enemmän kuin koskaan sitä ennen. Samalla se kertoo myös Tampereesta 1940–70-luvuilla. Tampere oli, hämmästyttävää kyllä, paikka missä itseoppineella muotikauppiaallakin saattoi olla maailmanluokan yhteydet suoraan kansainvälisen taiteen huippuihin.

Huom. Elokuvassa ei ole ruotsinkielistä tekstitystä.

Mesenaatin alkukuvana esitetään Hannes Vartiaisen ja Pekka Veikkolaisen useasti palkittu upea lyhytdokumentti Häivähdys elämää (2012, 6 min, S): Rautatieasemalla tuntemattomien matkaajien elämänpolut kohtaavat. Virtaavan ihmismassan pyörteistä erottuu häivähdyksenomaisia hetkiä kulkijoiden elämänkohtaloista.

 
 

Ei esityksiä valittuna päivänä

 
|
&nsbp;

Tulossa

Maksuvälineet

Meillä käyvät maksuvälineinä käteinen, pankkikortti, Visa, Visa electron ja Master Card.

Myös Luottokunnan virikesetelit sekä Smartumin kulttuurisetelit kelpaavat meillä lippujen maksuvälineinä.

 
 
Sijainti: Bio Säde / Bio Säde / Elokuvat / Arkisto /

Movie trailers provided by Filmtrailer.com